Häfele

Häfele (NZ) provide a wide range of hardware and fitting systems for every room of the house or office. With significant business growth, the former facility’s smaller space made it challenging to operate efficiently and effectively. This project involved the design and build of a much larger warehouse, complete with office and modern showroom with high-quality finishing.

A lot of Häfele product is sold through major retailers around New Zealand so the new premises had to be large enough to house the stock as well as highly functional; with a significant number of deliveries coming in and going out, container offloading on site had to be facilitated. Furthermore, there was a strict completion deadline to allow Häfele to move in and begin operations at the very beginning of 2019.

Located on a 9221m2 site in Hornby, Christchurch, the new facility consists of a 400m2 of office space and a 3000m2 warehouse – four times bigger than before. The building utilised the in-house manufacturing capabilities of our precast concrete division. And architectural design flair went into the showroom and even the office, which is fitted out with many of Häfele’s own products.

With handover completed prior to Christmas, Häfele could move in earlier, guaranteeing they could officially open their doors, as planned, as the new year began.